A 2011-2012-es tanév rendje itt letölthető





KEDVES SZÜLŐK!

Tanévnyitó ünnepély : szeptember 3-án fél 8-kor





Iskolánk júniusi nagy faliújsága




Felső tagozatos diákok gyereknapja


Diákjaink a gyereknapot a szabadban töltötték játékkal, vetélkedővel. Ebédre pedig polgármester úr főztjét ették.
Köszönjük Kapitányné Pécsi Bernadett és az Önkormányzat támogatását.


Vár a könyvtár!

Április 26-án délután a könyvtárban a lovagok életével ismerkedhettek meg a gyerekek. Nagy volt az érdeklődés, közel 50 kispajtás vett részt a programon. A könyvismertetők után, lovagi tornát mutattunk be, rejtvényeket,fejtörőket oldottunk meg, lovagos társasjátékot játszottunk, készítettünk papírból lovagot, királykisasszonyt, majd hazamenetel előtt minden kispajtást lovaggá avattunk.





Nagyon vidám, önfeledt kikapcsolódásban vehetett részt az , aki március 22-én a könyvtárba látogatott. A gyerekek bűvésztrükökket próbálhattak ki, és tanulhattak meg. Volt varázsköpeny, varázspálca,varázskendő, kellékek, meg persze jó hangulat. Na és ha nem sikerült egy-egy trükk, jót nevettünk. Voltak akik már betanult trükkel készültek és nagy sikerben volt részük. A végén a gyerekek bűvészoklevelet kaptak, majd bűvös keksz segítségével hazarepülhettek.

Képek az ünnepségről



Köszönjük a szülőknek a farsangi bálon nyújtott segítséget, támogatást.

A 2011. novemberi foktői, kalocsai tanulmányi verseny eredményei


Az 1956-os iskolai ünnepély

1956 túl közeli még a teljes megértéséhez, és elég távoli ahhoz, hogy a fiatalság történelmi távlatként ismerje és élje át az eseményeket. Célunk volt 1956 szellemiségének, az ünnep valódi hangulatának átélése és átadása a jelenlévő közönségnek, a tanulóifjúságnak. A kötelezettségből legyen ünnep! Ezzel a lelkesedéssel készültünk, dolgoztunk a 8. évfolyam tanulóival a felkészülés során. A színpadon láthatott és hallhatott a közönség drámajátékot, táncot, zongorajátékot, korabeli jelmezeket, egy-egy filmrészletet és természetesen verset,prózát. Mindez sok-sok próbával, gyakorlással, díszlettervezéssel járt együtt. Bízunk benne, hogy tanulóink méltóképpen emlékeztek meg 1956 eseményeiről.
Ide kattintva letölthetők a ünnepélyen készült képek!



Rajzpályázat az Állatok világnapja és a Népmese napja alkalmából

    Az Állatok világnapja és a Népmese napja alkalmából rajzpályázatot hirdettünk az alsó tagozatosok számára. Feladatuk az volt, hogy a legkedvesebb állatmeséjükhöz illusztrációt készítsenek. A legügyesebbek jutalomban részesültek.
Ide kattintva letölthetők a díjátadáson készült képek!



A Magyar Népmese Napja az iskolánk könyvtárában

A könyvtárban az idei tanévben is megemlékeztünk a magyar népmese napjáról.        A program az alsósok állatok világnapja alkalmából kiírt pályázatának értékelésével kezdődött. Sok kis pajtás kapott jutalmat kedvenc állatmeséjének illusztrációjára. Ezután kezdetét vette a meseismereti vetélkedő, melyben 4-5. osztályos csapatok mérték össze tudásukat a már előre kiválasztott népmesékből.      A délután gyorsan, jó hangulatban telt.
Ide kattintva letölthetők a vetélkedőn készült képek!



Tanulmányi kirándulás, Bikal

2011. október 6-án, iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói Bikalra utaztak,, ahol megtekintették a reneszánsz Élménybirtokot. E létesítmény 7,5 hektáros területen fekszik, 14 ezer m2 területtel, mely több egységre tagolódik: középkori falu, madaras színpad, óváros, főtér, lovagi küzdőtér és reneszánsz palota. Az Élménybirtokon részt vehettünk a középkori életben, megismerkedhettünk a reneszánsz kori ember szokásaival, mesterségeivel, különlegességeivel és hétköznapi életével. Csoportosan megtekintettük a madaras bemutatót, majd a lovagi torna előtt egy izgalmas kalandjáték repítette tanulóinkat a középkor birodalmába.
A Lovagi torna megtekintése közben a legügyesebb és legszerencsésebb gyerekeink oklevélben és jutalomban részesültek.

Ide kattintva letölthetők a kiránduláson készült képek!





    Interaktív tanévnyitóval kezdődött iskolánkban a 2011-2012-es tanév.





Iskolánk az Európai Uniós támogatással jelentősen megújult



      2010-ben ünnepeltük iskolánk fennállásának ötven éves évfordulóját. Ami ezt az évfordulót még örömtelibbé tette, az az, hogy egy Európai Uniós támogatással jelentősen megújult. A projekt megnevezése, amelyen ezt az összeget elnyertük: "Egészséges intézményi környezet kialakítása a dusnoki általános iskolában     infrastrukturális és módszertani eszközök komplex fejlesztésével." Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 142 575 326 Ft.




A könyvtár nyitvatartása a 2011-2012-es tanévben:

    hétfő: 14.10-16.10
csütörtök: 12.00-15.00

  Ízelítő a könyvtár 2011/2012-es programjaiból

- Heted7 próba - igazi próbatétel a mesék világából (meseismereti vetélkedő a népmese napja alkalmából)

- Légy te is Artúr király    kerekasztaljának lovagja! - Történetek Artúr királyról és lovagjairól, lovagi kardok készítése, lovaggá avatás, lovagi torna.

- téli dekorációk készítése - (novemberben)

- Ünnepi mesefilmek diavetítéssel - (decemberben)

A programokról bővebben majd a faliújságon és az iskola honlapján tájékoztatlak Benneteket!

Ne feledjétek: vár a könyvtár, mert olvasni jó!
                     Nánai Gabriella                    könyvtáros   

Töltsétek le a legújabb könyvajánlókat!

Kalózos könyvek I
Kalózos könyvek II
Kisiskolások figyelmébe