A jelenlegi művelődési házat 1972. november 7-én adták át, és az óta a község kulturális és közösségi eseményeinek szolgálatában áll. Az átadás után kiállításokat, népzenei műsorokat, néptánctalálkozókat, bálokat rendeztek, de a 70-es 80-as években népszerű együttesek koncertjei által a dusnoki művelődési ház nagyon kedvelt volt a környékbeli fiatalok körében is.

A 80-as évek végéig mozinak is helyet adott a művelődési ház. A vetítőterem kb. 90 fő befogadására volt alkalmas, és hetente három napon működött. A nyugati filmek vetítésekor mindig teltház volt, de a magyar és szovjet filmekre kevesebben voltak kíváncsiak.

De ezeken kívül ismeretterjesztő előadásokat, havonta meseszínházakat, élménybeszámolókat tartottak, valamint különböző szakkörök is működtek az intézmény keretein belül, úgymint csillagász-, báb-, cselgáncs-szakkör, stb.Művelődési Házról

 

A művelődési ház az Általános Művelődési Központ közművelődési intézményegysége. Az intézmény a község kulturális eseményeinek, rendezvényeinek szolgálatában áll. Az épületben rendelkezésre álló helyiségeket a község és a fiatalok igényeinek megfelelően töltöttük meg tartalommal. Célunk az volt, hogy az érdeklődők számára kulturált szórakozási lehetőséget biztosítsunk, hogy a község lakosai szívesen látogassanak el az intézménybe. A programjainkat úgy állítjuk össze, hogy figyelembe vesszük a lakosok igényeit, valamint az iskola és az óvoda éves munkatervét.

 

 

Csoportok a művelődési házban

 

Dusnok alkotói számára is helyet biztosítottunk egy állandó használatra kiadott és berendezett teremmel, hogy tehetségüket (festészet, faragás) fejleszthessék, alkotói találkozókat tartsanak. Évente egy-két alkalommal a helyi alkotók munkáiból kiállításokat szervezünk az intézményben.

A rác nemzetiségi hagyományokat ápoló Remenica Kulturális Egyesület is állandó helyet kapott az épületben, ahol tánc-, ének-, és hangszeres próbáikat tarthatják.

A Dusnok Televízió stúdiója is az épületben van. Heti egy adást állítanak össze leginkább a helybéli eseményekről, és a környékben történtekről.